Ekologisk Bosarpkyckling - nu i butiksgrillen
- Det är viktigt för oss att möta konsumentens behov och vi ser att allt fler önskar ekologiska produkter. Därför är vi väldigt glada över att nu kunna erbjuda ekologisk kyckling även i butiksgrillen, säger Anders Ferlin, produkt- och innovationschef på Kronfågel.
Svensk ekoförsäljning ökade med 2,5 miljarder 2017
Totalt omsatte den svenska livsmedelsmarknaden cirka 300 miljarder kronor 2017, varav ekoandelen av den totala livsmedelsförsäljningen uppgick till 9,3 procent, enligt en sammanställning gjord av Ekoweb. Totalt såldes ekologiska livsmedel för 27,9 miljarder kronor 2017, vilket är en ökning i värde med 2,5 miljarder kronor jämfört med 2016. *
- Den ekologiska marknaden fortsätter att växa stadigt. Samtidigt ökar även efterfrågan på god, snabb och färdiglagad mat. Den färdiggrillade ekologiska Bosarpkyckling är perfekt för den som vill äta ekologiskt på ett snabbt, gott och smidigt sätt, säger Anders.
Två varianter - båda ekologiska och KRAV-märkta
Ekologisk Bosarpkyckling kommer att finnas i butiksgrillen i två varianter; ekologisk helgrillad kyckling och ekologiska kycklingvingar som båda är kryddade med ekologisk grillkrydda.
- Den känns fantastiskt att vi kan erbjuda produkter för den medvetna konsumenten. Den ekologiska Bosarpkycklingen har ett otroligt smakrikt och saftigt kött med en fantastisk struktur och det känns också bra att äta den ur hälso- och klimatsynpunkt, säger Anders.
Fakta om Grill Take Away
I butiksgrillen från vecka 38
Ekologisk Bosarp hel grillkyckling, kryddad med ekologisk grillkrydda.
Priset är cirka 149 kr/kg.
Ekologiska Bosarpkycklingvingar, kryddade med ekologisk grillkrydda.
Priset är cirka 79 kr/kg.
*Källa: http://www.ekoweb.nu/attachments/67/37.pdf
För mer information kontakta gärna:
Anna Saverstam, marknadsdirektör. Tel: 0705 47 60 63, e-post: anna.saverstam@kronfagel.se