Kyckling i jul - för en god, hälsosam och hållbar helg
Kyckling blir mer och mer populärt och allt fler upptäcker att det vita köttet är gott, lättlagat och enkelt att variera. Men kyckling är inte bara gott, det kan dessutom vara bra för dig. Tack vare låg fetthalt, högvärdigt protein, viktiga vitaminer och mineraler är kyckling en av de nyttigaste köttsorterna som finns.*
- Vi ser ett tydligt konsumentbehov i svenskarnas intresse för hälsa och att äta mer kyckling. Efter en kreativ innovationsprocess är vi stolta över vår goda kycklingjulskinka, säger Anna Saverstam, marknadsdirektör på Kronfågel.
Förutom att kyckling i sig är ett klimatvänligt val i jämförelse med andra köttslag så ligger även de svenska bönderna i framkant i klimatfrågan. Många svenska kycklingproducenter använder till exempel bioenergi för uppvärmning, vilket minskar utsläppen från energianvändningen ytterligare. Ett annat exempel är att svensk kyckling transporteras endast inom Sveriges gränser, vilket kortar ner transportsträckorna och minskar energianvändningen.
- Våra julkycklingprodukter gör det enkelt att äta som du vill leva. Gott, hälsosamt och hållbart, säger Anna.
Fakta om Kycklingjulskinka
Produkten innehåller cirka 900 gram. Kycklingjulskinkan är gjord av svensk kycklingfilé
med en kötthalt på 88 %. Den finns i butik v.45. Priset är cirka 139 kr/kg.
Fakta om Kycklingfärs
Kycklingfärsen finns i två olika storlekar á 500 gram och 800 gram. Pris i butik är cirka 80-
90 kr/kg.
Fakta om Kycklingprinskorv
Produkten innehåller cirka 325 gram. Den kommer ut i butik v.45. Priset är cirka 32,90 kr/per förpackning.
Fakta om Kycklingköttbullar
Kycklingköttbullar finns i två olika storlekar á 300 gram och 600 gram. Priset är cirka 25,90 kr för den mindre förpackningen och 47,90 kr för den större.
Fakta om hel svensk gårdskyckling
Produkten innehåller cirka 1 kilo. Priset är cirka 39,90 kr/kg.
*Källa: www.svenskfagel.se
För mer information kontakta gärna:
Anna Saverstam, marknadsdirektör. Tel: 070 547 60 63, e-post: anna.saverstam@kronfagel.se